Írnom kellene, írnom kellene, írnom kellene! A semmittevés közepette lehetséges, hogy az embernek nincs ideje? Lassan befejezem a karakterek szemszögéből leírt cselekményvázlatokat. Mariellát hagytam legutoljára. Ő a kedvencem. Ha nem is haladok olyan tempóban, mint szeretnék, legalább megvannak a regényem helyszínei:

A regény legfőbb helyszíne, a legendákkal övezett Zöld Ház, az Edinburgh melletti Charlottesville nevű városkában áll, Kelet-Skóciában. Tiszta időben látni a tengert, és mindig hűvös, sós illatú szél fúj. (Charlottesville igazából Amerikában található, de kit zavar az ilyesmi?) Girbegurba macskaköves utcácskák, középkori házak, buján zöldellő sövények, csilingelő ajtajú könyvesbolt, és a Café Emerald, mint a fiatalok gyülekezőhelye. Persze vannak itt igazi vidéki pubok, lovasklub és a gimnázium, ahol Mariella tölti a nem éppen konfliktusmentes iskolaéveit.

Magyarországon, a Nagyi a pilisszántói Orosdy kastély kicsit átköltött változatában lakik. A kastélyt a Pilis festői hegyei övezik, körös-körül erdők, és kacskaringós út vezet fel a hegyen álló épületig. A ház nem túl hatalmas, olyan barátságos vadászkastélyféle. Különlegessége a korábban már említett könyvtár, amelyet a történet idején szeretnének nyilvánossá tenni. Bár sokak szerint egy vadászkastélyhoz vadászkutyák dukálnak, én inkább madarakkal népesítettem be a környéket. A természetben és a házban is madarak csivitelnek. A  kicsit fagyos téli, kora tavaszi környezetben a papagájok és díszpintyek csacsogása hoz némi egzotikumot a házba.

Orosdy kastély

Moira C. xox