Teljesen megszállt a mélabús, "egyedül ülök a szobában és nem tudok mit kezdeni magammal" érzés. Ilyenkor szeretnék filozofálósan beszélgetni, mélyeket gondolkodni, begubózni és filmet nézni. Megszáll az ihlet, aztán mire elkapnám, elillan, mint egy délibáb. Körülölel a zsibbadt alkotni akarás, de képtelen vagyok létrehozni bármi értelmeset. Érzem, az érzésvilágot, amit le akarok írni, de nem találom a szavakat, kifejezéseket. Nos igen...ilyen leszek, ha keveset alszom!

Néha belegondolok, hogy mennyi ember érhetett volna el lélegzetelállító dolgokat, ha lett volna egyetlen egy másik, aki végig hisz bennük, és támogatja őket. Temérdek álom szunnyad az emberekben, sorsokat megváltoztatható tervek, célok, víziók. Aztán telnek az évek, peregnek a homokórában a homokszemek, és egyszer felriadnak a Csipkerózsika álomból, hogy ráébredjenek: soha nem voltak elég bátrak elindulni.

A világ körülöttünk valamiért élvezi azt sugallni, hogy nem vagy rá képes, hogy nincs realitása, és soha nem tudod véghezvinni az álmaidat. Nem tudom miért van az, hogy mi álmodók annyira hallgatunk a pesszimizmusra. Mintha hagynád, hogy a vízben valaki lehúzzon a mélybe, amikor az úszóversenyen éppen nyerésre állsz. Ha elmondod az álmaidat, az emberek nevetnek egyet, vagy kedvesen rád mosolyognak, hogy "úgyis kinövöd". Mert majd jön az Élet- nagy betűvel persze- és kimossa a színeket a jövődből...

Pár hónapja vettem egy füzetet, amibe leírom a céljaimat, a lehetetlennek tűnő ötleteimet. Mert én tele vagyok lehetetlennek tűnő ötletekkel. Ha nincs előttem egy teljes mértékben elmebeteg cél, akkor csak gubbasztok, mint a sérült szárnyú sirályok.

Ha madár vagy, szállnod kell. Ha a tenger sós illatára, és szabadságra vágysz, repülj! Ne add fel, mert én is hiszek benned, és tudom, hogy meg tudod csinálni! Különleges képesség az álmodás. Különleges dolog, hogy látod a jövőben a lehetőségeket. És azért kapjuk az álmainkat, hogy véghezvigyük őket, és hogy másoknak is mutassunk egy utat, új lehetőségeket. Ha látsz magad előtt célt, akkor feladatod van az életben. És az álmodók feladata az, hogy szárnyat adjanak azoknak is, akik elvesztették a szárnyaikat. Ne hagyd, hogy elvegyék tőled ezt az ajándékot!

Moira C. xox