Mostanában az angliai egyetemi felvételi motivációs levelemen dolgozok. Megcéloztam az újságírást a jövőre nézve, és kíváncsian várom, mire jutok. Ha bárki hasonló terveket szövöget (azaz Angliában akar továbbtanulni), kezdje el időben megírni a Personal Statement-et, mert egyáltalán nem olyan könnyű, mint az gondolná az ember...

Pár napja egyedül álltam a buszvégállomáson, a hideg éjszakában, mert lekéstem az előző járatot. Az egész környék teljesen kihalt volt, mindenki behúzódott valami melegebb helyre. Aztán megjelent egy fiú a semmiből, és megállt a buszmegálló másik végében. Percenként felém sandított, de makacsul állt fél órát a másik oldalon, egy szót sem szólva. Én pedig gondolkozni kezdtem azon, hogy mennyivel elviselhetőbb lenne itt fagyosodni, ha közben dumálnánk egymással. Persze az ember nem mehet oda egy vadidegen lányhoz haverkodni, csupán azért, mert az is hasonló sorsra jutott, mint ő… Izé... miért is nem?

A regényemben Dávid (Olive édesapja) karaktere lesz az eszményi férfi. Andrejt szeretném megőrizni tökéletlen, zöldfülű ifjoncnak, Dávid viszont már egy érett és kiforrott ember. Azt szeretem Dávidban, hogy nagyon határozott, de nem agresszív. Józanul végiggondolja a dolgokat, aztán dönt. Megbízható, lehet rá számítani, tisztességes és nem fél udvariasnak lenni. Sok fiú egyszerűen gyengeségnek tartja az udvariasságot. (Amiben hozzátenném, hogy mi lányok is hibásak vagyunk, mert nem várjuk el.) Mások pedig nem mernek (intelligensen!) kezdeményezni, mert korábban túl sokat csalódtak.

Mégis legények tudnotok kell valamit! Nélkületek mindig hiányozni fog valami a lányok életéből. Mert ti is ugyanúgy egyéni és különleges tulajdonságokkal vagytok felruházva mint mi nők. Ezeket sem felcserélni, sem átalakítani, sem pótolni nem lenne jó! Kiegészítitek a lányokat, előbbre vihetitek őket!

Minden lánynak jól esik, ha bókoltok neki, ha meghívjátok egy kávéra, vagy ha csak egyszerűen elbeszélgettek velük a felszínesnél kicsit mélyebb dolgokról. Erre nekünk lányoknak szükségünk van! A fiúktól jövő kedves visszajelzések nagyban befolyásolják a lányok énképét, és optimizmusát az életben. Ha egy lánnyal udvariasak vagytok, és tisztelitek, akkor ő is tisztelni fogja önmagát, mert a visszajelzések alapján értékesnek érzi magát. Ha megmondjátok neki, hogy aznap csinos, akkor több önbizalmat adtok neki egy megjegyzéssel, mint tíz barátnő egy év alatt. Ha értékelitek a személyiségét, ha különlegesnek tartjátok, ő is annak fogja tartani magát! (Igen... így működnek a lányok.)

Szóval legények figyelem! Ti remek emberek vagytok mindannyian! Egytől egyig különleges és utánozhatatlan teremtmények. Legyetek bátrak, és bevállalósak. Udvariassággal és kedvességgel sose éghettek le. És ha egy lányt láttok fagyoskodni a buszmegállóban egyedül, feltétlenül menjetek oda hozzá beszélgetni! :)

Moira C. xox