Tegnap kiakadt az agyam a szokásos menetéből. Hangos pengéssel elpattant egy fogaskerék úgy este fél tizenegy környékén. Megakadt a szerkezet, a gondolatok összezavarodnak, a parányi kis fogaskerekek elgurultak szerteszét a szobában. Tapasztaltatok már ilyet? Minden egy megszokott mederben halad az életedben, aztán hirtelen jön egy külső behatás és összekavarodnak a dolgok.

Mi okozta ezt a furcsa történést? Első hallásra biztosan nevetni fogtok, de az új BBC-s Emma sorozat, Romola Garai-val. Igen, most Emma volt a ludas! A története félreértésekről szól. (A felületes személőnek legalábbis.) Azonban mélyen ott gyökeredzik az "első látásra szerelem" ellentáborának érveinek széles tárháza. Ugyanis Emma és a legjobb barátja Mr. Knightley között lévő barátságból, szépen csendesen kialakul az igazi szerelem.

Ezen akadt ki a fogaskerék. Az én érveim általában az első látásra szerelem mellett szólnak. Tegnap este azonban a filmtől vezérelve átálltam a másik oldalra, és ezzel elindult a lavina. Hirtelen mindent megkérdőjeleztem, átcsoportosítottam, teljesen elszakadtam a valóságtól.

Mint már említettem Mariella hajlamos fekete-fehéren látni a világot. Ezt a regényben kamasztulajdonságnak állítom be, de alapvetően minden ember ilyen. El kell könyvelnünk a dolgokat ilyennek-olyannak, hiszen így tudjuk beazonosítani a körülöttünk lévő világot.

Nekem azonban megvan az a furcsa tulajdonságom (a fogaskerék kiakadás), hogy hirtelen másik álláspontra helyezkedek, és ott kezdek érvelni. Ez a képesség sokszor kihúzza a lábam alól a talajt, máskor viszont igen hasznos, mert bele tudok látni mások érveibe, gondolataiba. Az esti kis agykalandom úgy végződött, hogy szerencsémre facebook közelbe kerültem, sikerült futólag beszélnem egy hús-vér emberrel, és ettől visszazökkent minden a régi kerékvágásba.

Ha szeretnétek megérteni, és kipróbálni amiről beszélek válasszatok egy témát, aminek jók az érvei és az ellenérvei is. Vizsgáljátok meg mindkét oldalt pro és contra. Döbbentes lesz a végeredmény!

Ajánlott témák:

  • Első látásra szerelem vs Ismerd meg a másikat, mielőtt beleszeretsz (ajánlom az Emma c. filmet)
  • Pénzt adj a hajléktalannak vs Hatékonyabb megoldás kell a hajléktalanoknak
  • Támogatod az euthanáziát vs Nem támogatod az euthanáziát (javaslom az Easy Virtue c. filmet)
  • Támogatod az abortuszt vs Nem támogatod az abortuszt (javaslom az Árvák hercege c. filmet)
  • Létezik Isten vs Nem létezik Isten
  • Az igaz barát mindig melletted áll vs Az igaz barát melletted áll, ha szükséged van rá

Moira C. xox