"Az igazi szeretet türelmes és kedves. Az igazi szeretet nem féltékeny, dicsekvő vagy büszke. Nem ragaszkodik a saját útjához. Nem irritáló, nem tartja számon a rosszat. Nem örül az igazságtalanságnak, de örvendezik amikor az igazság győz. Az igazi szeretet soha nem adja fel, soha nem veszíti el a hitét, mindig bizakodó, és minden körülmény között kitart. Az igazi szeretet örökké tart!

Amikor gyerek voltam, úgy beszéltem, gondolkoztam és érveltem, mint a gyerekek. Amikor felnőttem, félretettem a gyerekes dolgokat. Most még mindent tökéletlenül látunk, mint valami rejtélyes tükörképet a tükörben. De egyszer mindent tökéletesen tisztán fogunk látni. Minden amit most tudok, az részleges és nem teljes, de egyszer majd mindent teljesen megértek, éppen úgy, ahogyan Isten is teljesen ismer engem.

Három dolog marad meg örökké- a hit, a remény és a szeretet- a legnagyobb ezek közül pedig a szeretet." - The Word, NLT

Mostanában sokszor felmerül bennem a kérdés, hogy mi az igaz szeretet? Milyen az a szeretet, ami tényleg értékes? És milyen az a szeretet, ami nem is szeret igazából hanem csak pusztít, tökretesz, megfojt? Ezért is írtam le nektek ezt az idézetet.


Igazából a válasz a kérdésemre megrázó volt. Ki is emeltem, hogy ti is jól megjegyezzétek! Az az ember, aki azt állítja, hogy tudja milyen az igazi szeretet, az hazudik. Sejtésünk lehet róla, lehetnek élményeink vele kapcsolatban. De azt állítani, hogy teljes egészében megértjük a szeretet lényegét, gyerekes dolog lenne. És tényleg! Aki felnőtt ember, és sokat megélt már az életben, az óvatosabban mondja ki a szeretlek szót. Tudja, hogy mennyi tartalom van mögötte. Nem vagdalkozik ezzel a szóval, értékeli, megfontolja, hogy mikor mondja ki. Szeretni valakit, azt jelenti, hogy feláldozod az életed, az érdekeidet, az érzelmeidet, a terveidet... Szeretni szenvedés és felelőség. Egyben viszont a legkifizetődőbb és legcsodálatosabb dolog!

Az emberek gyerekesen bánnak a szeretettel, mert nem is tudják, hogy milyen valójában. Könnyen kimondják, hogy szeretlek aztán a következő mondatban kést döfnek a hátadba. A szemedbe nézve, szerelmesen fogadnak hűséget, aztán húsz év után otthagynak három gyerekkel. Ugye milyen borzasztó? A szeretet csupán egy I HEART matrica lenne az autód szélvédőjén?

Fel kell nőnük! Meg kell tanulnunk, hogy mit jelent szeretni! Ne dobálózzatok ezekkel a szavakkal! Ne gondoljátok, hogy szeretni valakit, csupán érzelmek kérdése. Közel sem! Ha az érzelmeid szerint szeretsz, akkor még gyerek vagy és nagyon homályos a kép! Keresd az igazi szeretetet, és tanulj tőle, mert szeretet nélkül nincs értelme az életnek!

Moira C. xox