Gondolkozatok már valaha azon, hogy létezik-e a tökéletes pillanat az életben? Egy olyan pillanat, amikor minden a helyére kerül, és te csak ámulva élvezed amíg el nem múlik. Ha a tökéletes pillanattal nem is, de valami ahhoz hasonlóval már találkoztam.

A Tavaszban van valami megkönnyebbülés, felfrissítő fuvallat, egy új élet kezdete. Számomra minden évben eljön egy tökéletes negyed óra, amikor először szállok le a buszról a tavaszi napsütésben, és a levágott fű illatát mélyen beszippantva hazasétálok egy buszmegállónyit. Át az úton, be a kisboltba (ahol veszek egy zöld almát) aztán le a kis utcán, fel a hegyre. Végigsimítom a bokrokat, virágot tépek, halkan dudorászok a fülemben szóló zenésszel. És egy percig, egy pillanatig minden tökéletes. A hazafelé vezető két utca sokszor láthatta a földöntúli mosolyomat, ahogyan az aszfalton lépdelek.

Sokszor elhaladunk a tökéletes pillanatok, egy-egy percek mellett csupán azért, mert nincs időnk, vagy hangulatunk élvezni az életet. Inkább panaszkodunk, rohanunk, veszekszünk. Pedig az élet minden egyes cseppjét ki kell élvezni. Nemrég olvastam egy barátnőm írását az élet örömeiről és fájdalmairól, és egy mondat nagyon megragadott. "A hegyeket nem mi tervezzük." Ő az élet küzdelmeit a hegymászáshoz hasonlította, és arról írt, hogy sokszor nehéz, sokszor zuhanunk, sokszor csak feladnánk. De nem szabad!

Én ma arról írok, hogy élvezd ki az életed! Élvezd a tájat, amikor felmászol a hegyre!Értékeld a forrásvizet a lábadnál, szippants mélyeket a friss levegőből, és lelkendezve mutogasd, ha valami hegyvidéki állatot látsz elszaladni a közelben! Mindenkinek vannak apróságai, amelyektől boldog lesz. Mariellával, Andrejjel és mindenkivel így lesz a regényemben. Mariella a festékek illatától érzi a tökéletes pillanatot, Andrej egy hegedű játéktól, a Nagyi a kitakarított szobán átfújó esti szellőtől, Martin pedig ha egy pizzával az ölében nézheti a kosárlabda meccset. Nem tudom, hogy téged mi tesz boldoggá, hogy mitől érzed tökéletesnek a pillanatot, de hallgass rám: Itt van a tavasz, itt az új kezdet...legyen időd megtalálni ezeket a pillanatokat!

Moira C. xox