Az elmúlt hétvégén minden egy irányba mutatott. Sőt,  nagyjából egy éve folyamatosan minden erre az egy dologra tereli a figyelmem! Közben zajlik az élet, próbálom értelmesen tölteni az időmet, dolgozni az emberekért magam körül. Közben sokszor megrohant az alkalmatlanság érzet, a tehetetlenség, a harag és a fájdalom. Ez alatt az év alatt valamire rá kellett döbbennem: Nagyon kevés dolgot tudok biztosan, kivéve egyet...

Tudnod kell, hogy te, mint egyedi és individuális lény eszméletlen értékes vagy! Nem az alapján, amit körülötted mondanak rólad, nem az alapján, ahogyan a szüleid gondolnak rád. Nem befolyásolja ezt a tényt sem a barátod, sem a barátnőd, sem a tanulmányaid, sem a pályaválasztásod. Te önmagadban egy csodálatos, páratlan és utánozhatatlan ember vagy. Tervezve voltál, céllal születtél erre a Földre, és komoly feladata van annak a sok tehetségnek, érzésnek, tudásnak, véleménynek, ami benned rejtőzik.

Még valamit tudnod kell! Téged FELTÉTEL NÉLKÜL szeretnek! Nem a tetteidért, nem azért, hogy kedves voltál-e a buszon melletted morgó nénihez. Nem azért, mert elértél valamit az életben, sem pedig azért, mert próbálsz jó ember lenni. Nem a pénzedért, nem a státuszodért. Sem pedig a státuszod, önbizalmad vagy a barátaid hiánya miatt. Nem sajnálatból, hanem azért aki Te vagy önmagadban!

Olyan értékek vannak benned, amit soha senki sem fog tudni leutánozni. Egy egyéniség vagy! Nem az öltözködésed miatt, nem a stílusod miatt, nem a humorod miatt, sem pedig azért, hogy mennyire vagy a társaság közepe. Te ahogyan vagy, amilyen vagy, a bénaságaiddal, a hiányosságaiddal, a kérdéseiddel, a félelmeiddel együtt egy szeretett ember vagy.

És, hogy mi az az egy dolog, amit biztosan tudok? A SZERETET gyönyörűnek lát. A SZERETET minden poénodon nevet. A SZERETET tehetségesnek tart, ő adta a tehetségedet.  A SZERETET találta ki, hogy milyen színű legyen a szemed és a hajad, és neki tetszel plusz tíz kilóval is. A SZERETET tervezett meg téged, gondolkodott rajtad, törődik veled.

A SZERETET képes átformálni az életedet. Az én életemet is. Azoknak az életét is, akik bántanak téged, azokét is akik elhagytak, kiközösítettek, megszégyenítettek. A szeretet képes változást hozni! Semmilyen édes-bús szlogen, sem mozgalmak, sem politika, sem szépség, sem haverok, sem zene, sem a drogok, sem semmilyen illegális földön túli erő. Csakis a SZERETET képes változást hozni!

A legfontosabb az életben, hogy szeressenek minket, és, hogy mi szeressünk. Mert a szeretetben erő van, és Isten maga a szeretet. Mindössze ennyi, amit tudok. A többi már csak rárakódott az évszázadok során...

 Moira C. xox