Mióta az eszemet tudom hatalmas jelentőséget tulajdonítok az álmaimnak. Kicsi gyerekkoromtól fogva álmodok a jövőről, és rendszeresen nyerek útmutatást az álmaimon keresztül. Nem egyszer előfordult már az is, hogy mások életére vonatkozóan álmodtam. Néha meglátom a döntések általi jövő-variációkat, amelyek később valóban megtörténnek. Ezek után nem is lehet kérdés, hogy hiszek-e a természetfelettiben! Hiszek abban is, hogy egy természetfeletti személy folyamatosan azon van, hogy kapcsolatba lépjen velünk. Talán túl sokat gondolkozom (hiszen nő vagyok), és ezért alvás közben beszél hozzám. Nem tudom...

Világéletemben viszolyogtam a jósoktól, grafológiától, kártyavetéstől agykontrolltóll. Önző, félelmetes és gonosz dolognak tartom ezeket a praktikákat. Éppen ezért régebben  nem is tudtam elképzelni, hogy jól is működhet a jövő ilyesfajta tanulmányozása. Aztán rátaláltam egy réges-régi történetre, ami hozzám szólt: Élt Egyiptom földjén egy fiú, akit Józsefnek hívtak, és kis korától kezdve álmodó volt. Emberek, népek sorsáról álmodott, és mindig maradéktalanul beteljesedett, amit mondott. Lenyűgöző módon hallotta a természetfeletti hangját, ezzel megmentve sok ezer ember életét egy évekig tartó szárazság idején.

József alapvetően nem volt sem jobb, sem különlegesebb a többieknél. Vérbeli éretlen és idegesítő tini volt, és hiper jóképű fiú lett belőle nagyobb korában. Bár tisztességes ember volt, mégis attól vált rendkívülivé, hogy hallotta a természetfeletti hangját. Soha sem önzően, hanem mindig céllal kapott üzeneteket. A célja pedig egyetlenegy volt a képességének: természetfeletti hatalmára és törődésére felhívni az emberek figyelmét!

Tegnap ismét álmodtam. A regényemben sétáltam, és közben folyamatosan peregtek előttem a jelenetek. Mintha egy belső vásznon levetítették volna a megfilmesített verzióját a Zöld Ház történetének. A történetben kiemelt helye van az álmoknak. Sőt, végig egy álomszerű érzése van az olvasónak. Andrej személye, a rejtélyes történések, Annabella meghökkentő reakciói, a szülők eltűnése, Mariella nyomozása és a régi mesék a Zöld Házról, az abban lakó tündérekről mind-mind ezt az érzetet erősítik majd bennetek.

Moira C. xox