Reggel korán felkeltem, mert a szemembe sütő napsugár és a madárfütty koncert nem hagyott tovább lustálkodni. Ránéztem az egyik tegnapi rajzomra, ami az íróasztalon hevert és beszippantott a 30-as évek hangulata! Sokszor előfodul az ilyesmi. Elég egy aprócska hatás, és az egész napomat átitatja egy hangulat. Tehát elő a swing zenékkel, a tollas hajdíszekkel, szőrmékkel, cilinderekkel és csokornyakkendőkkel! Olvassatok P.G.Wodehouse-t, rendezzetek teadélutánt, és csengessetek a komornyiknak mert ma időutazunk!

A Normafánál piknikeztünk a barátnőmmel. Bár reggel kezdtem írni ezt a bejegyzést, de ez a kiruccanás is szerves része volt a hangulatvadászatnak. Számomra a Normafa is a 30-as éveket idézi fel. Ősidők óta ez a családok, baráti társaságok és szerelmesek egyik fő célpontja. Meglehet, hogy ott ültünk ma, ahol sok-sok évvel ezelőtt a dédnagymamám csodálta a kilátást. Azért ebbe durva belegondolni!


Első körből majdnem a 30-as évekbe helyeztem a regényt. Aztán győzött a józan ész, és a tény, hogy sokat kellene kutatnom a történelemkönyvekben, hogy ne írjak kapitális nagy hülyeségeket. Első projectként talán nem a legnehezebb utat kellene választanom... Azért a Nagyi környezete teljes mértékben 30-as évek hangulatú lesz! A Nagyi hosszú stólákkal dobja fel az öltözékét, előkelő vacsorákat ad, a hosszú mahagóni asztal körül. A szalonban fogadja a vendégeit, akiket sherryvel kínál a szobalány, és passziánszt játszik, amíg az urak szivaroznak a szomszéd szobában.

Van egy jól bevált rituálém, amelyet javaslok minden kedves időutazó társamnak!

1. Végy egy Wodehouse regényt, és merülj el benne.

2. Készíts el egy illatozó fekete teát, és szervírozd pocelán csészékben, csésze tányérokkal, teasüteménnye, kockacukorral és tejjel!

3. Ülj ki a kertbe (adott esetben egy terasz is megfelelő), és olvass tovább!

4. Este pedig nézd meg az Easy Virtue c. filmet!

Eme négy lépés betartásával garantált a siker! További csodálatos délutánt mindenkinek!

Moira C. xox