SZENVEDÉLY. Félsz ettől a szótól, igaz? Éget. Egyetlen apró szócska, amiért fel kell áldoznod az életed. Nem megkerülhető, nem lehet legyinteni, hogy téged ez nem érdekel. Minden ember arra született, hogy szenvedélyesen éljen valamiért! Ha nincs szenvedélyed, amiért meghalnál, nincsen még meg az életed célja. Miért félsz ettől a szótól? Mert ez fekete vagy fehér. Válaszút elé állít.

Sokáig megpróbáltam megkerülni a szenvedélyt. Nem szembenézni vele, halogatni a döntésemet. Aztán ráébredtem, hogy ha boldog akarok lenni, akkor szenvedéllyel kell csinálnom mindent, amit csinálok. Nemrég megkérdezte valamelyik blog olvasóm, hogy miért írok? Mert ez a lételemem. Nem írnék, ha nem lenne szükségem rá. Az írásban tudom kifejezni önmagam, itt tudok megnyílni, őszinte lenni, kreatívkodni, szólni a világhoz.

Tudtad, hogy nem csak a szerelem lehet szenvedélyes? A leglenyűgözőbb szenvedély az, amikor a metró mozglólépcsőjén punnyadó utazókat tudod szeretni. Vagy beáldozod az idődet és energiádat egy másik emberért. Csodálatos szenvedély az is, ha törődsz a nyomorultakkal és felkarolod az ügyüket. Ha kiállsz a szenvedők mellett, ha harcolsz az elnyomottakért!

Szenvedély a művészet is. A tánc, a zene, a filmművészet. Egy korty levegő ebben a rohanó világban. Szenvedély Isten, és szenvedélyek az álmok. A szenvedély pedig szenvedés is. Kitartást igényel, kőkemény munkát, elhatározást, önzetlenséget. Te miért élsz? Mi az ami előrehajt a hétköznapokban? Mi a szenvedélyed? Tudsz-e áldozatot hozni valamiért?

Az olvasóm azt is megkérdezte, hogy én miért élek szenvedélyesen? Mindenért! Ha valamit nem tudok szívből csinálni, azt abbahagyom, mert felesleges. Mindenesetre összeszedtem pár dolgot, hátha érdekel titeket is.

  1. Szenvedélyem az írás.
  2. Szenvedélyem az éneklés. Döbbenetes, hogy micsoda erő van a zenében. Az emberek élete meggyógyulhat, a szívük összeforrhat, útmutatást nyerhetnek vagy csak egy kedves szót hallhatnak. A zene hatalom, amit jól kell használni!
  3. Szenvedélyem a tanulás. Bár megpróbálják kiölni belőlünk ezt az ösztönt, az ember tanulásra született. Örökös fejlődésre, haladásra. Az ember érdeklődő, kíváncsi. Tehát rázzuk le az iskola által ránkhelyezett előítéleteket, és tanuljunk szenvedélyből!
  4. Szenvedélyem kiállni az elnyomottak mellett. Megölelni egy kiközösítettet. Kenyeret adni az éhezőnek. Babaruhát válogatni egy kiskorú kismamának. Jövőképet adni az árváknak, és megoldást keresni a reményteleneknek. Sosem voltam az együtt sírós együttérzős típus. Én harcolok és kiáltok a világban, ha szenvedést látok. Hiszen ki tegyen így, ha nem az, akinek lehetősége van rá?
  5. Szenvedélyem a Szeretet. Nem tudnék szeretet nélkül élni. Szükségem van a szeretetre, és muszáj szeretnem az embereket magam körül. Ez egy belső motiváció, ami feszít az életem minden napján. A Szeretetért érdemes feláldozni az életemet!

Moira C. xox