Pár napja szinte sprinteltem hazafelé, mert megijedtem valamitől. Ritkán fordul elő, hogy a szomszéd utcában ennyire bepánikolok, de most megtörtént. Ráadásul teljesen ok nélkül! Verőfényes napsütés volt, illatozó virágok nyíltak körülöttem. Semmi rémisztő nem volt sem közel sem távol. Mégis futottam! Lélekszakadva rohantam hazafelé.

Pár órával később próbáltam kideríteni, hogy mitől tört rám ez a félelem a semmiből. És miért múlt el abban a szempillantásban, amikor beléptem a kertkapun? Aztán megértettem! A saját bőrömön kellett megtapasztalnom, mert írnom kell róla. Írnom kell a félelemről!

Minden ember menekül. Végigrohannak az életükön. Félnek az árnyékoktól, félnek a szembejövőktől. Minden éjszaka gyötrelmet jelent, mert megjelenik a Kínzó. Sokan mások véleményétől félnek, mert elhiszik, hogy csúnyábbak vagy butábbak a többieknél. Nem tudják mennyire értékesek valójában! Az emberi kapcsolatok is bizonytalanná válnak, a szerelem sem hoz megoldást. Elkezd lehúzni az örvénylő mélység és alig van erő kiabálni!

Az emberek rettegve sprintelnek, de maguk sem tudják hová. Hazafelé akarják venni az irányt, de nem találják a kertkaput. Lehet, hogy a nagy ijedtség közepette százszor is elfutnak a biztoságot jelentő kapu előtt.

Van egy könyv, ami egy Frances Burnett nevű brit író műve. A címe: A titkos kert. Egy olyan kertről szól, amelynek a kapuját évek óta benőtték a liánok és csak az találja meg a bejáratot, aki hisz benne hogy létezik. Belül pedig a legszebb, legillatosabb, legnapfényesebb és legcsodálatosabb kert várja a kíváncsiskodókat. Nevető gyerekek kergetőznek és szelíd állatok várják, hogy megsimogassák őket. A gyümölcsfák roskadoznak a zamatos gyümölcsöktől és a virágok színpompásak!

Az emberiség egy kertből jött és a titkos kertbe kell visszatérnie, mert ott van a biztonság. Különben csak körbe-körbe futkosunk a falak körül. Néha lábujjhegyre állunk, hogy belássunk a lombok közé, máskor sikítva kapaszkodunk a mohás kövekbe, hogy megmeneküljünk.

A kulcs a titkos kertbe a Hit. Hinned kell benne, hogy létezik. Hinned kell abban, hogy félre tudod hajtani a liánokat az ajtóról. A biztonság a falakon belül van. A titkos kert az otthonod. Ha félsz, akkor kezdj el hinni és az árnyékok eltűnnek! Hagyd őket a falakon kívül és ne engedd, hogy tovább üldözzön a félelem!

Moira C. xox