Már a mozgása is különbözött a többiekétől. A nevetése másképp csengett. A haja illata megmagyarázhatatlanul finom volt és a szemei mindig furcsán csillogtak. Soha nem hitte volna el magáról, hogy szép nő, mégis az ember lélegzete elállt tőle. Finoman lépett, gonoszul nevetett és mindig virágos illatot árasztott magából. A tükör előtt fehérneműben pedig, minden nap megállapította a kétes testrészek szomorú kinézetét.

Okos lánynak tartottam. Olyan huncut szikra villant meg néha a szemében, hogy csak kapkodtam a gondolataim után. Aztán buta fényképeket mutatott az ideális nőről, hogy egyszer majd ő is olyan lesz. Vékony és tökéletes, az orra sem lesz ilyen óriási. A fogai fehérebben csillognak majd és végre lesz pénze a divatra. Én pedig csak nevettem rajta:"Ó ha tudnád, mennyire tökéletes vagy nekem!" Persze soha nem mondtam neki. Okos lánynak tarottam, úgy véltem tudja ő magától is ott legmélyen, legbelül.

Először csak az tűnt fel, hogy nem tűnt fel. Elfogyott a lány és sápadt arccal, ámde csillogó szemmel nézett rám, hogy végre eléggé vékony. Legközelebb az a gyönyörű mézszőke, hullámos, virágos illatú haja változott meg. Fekete és egyenes lett. Ő pedig tapsolva forgott a tükör előtt, hogy mennyire szép. Még mindig finoman lépett és gonoszul nevetett. A szemében lévő szikra még fel-felvillant, de a lélegzetem nem akadt többé el tőle. Okos lánynak tartottam és gondoltam majd kinövi ezt a korszakot is, tehát nem szóltam.

Sokáig nem láttam, így elsőre fel sem ismertem. A legdrágább ruhákba burkolva nevetett rám, és kérdően az arcomra pillantva próbálta kitalálni a gondolataimat. Én pedig csak szomorúan néztem ezt a gyönyörű, műanyag babát, amelyeket nyálcsorgatva csodálnak a kislányok. A huncut szikrát felváltotta valami mohó elismerés utáni vágy, a virágos illatot pedig egy szantálfába burkolt parfümfelhő. Belémkarolt és csendesen odasúgta: "Már szépnek látsz igaz? Vártam, hogy találkozzunk. Érted tettem mindezt. Szép vagyok? Már nem kell hazudnod nekem, felnőttem én is." Nagyot nyeltem és visszaemlékeztem arra a különleges lányra a gyerekkorunkból. "Gyönyörű vagy!" hazudtam neki életemben először...

Moira C. xox