Soha nem voltam az újévi fogadalmak híve. Éppen olyan patetikusnak tartom őket, mint azokat az embereket, akik egy félig üres (vagy nézőpont szerint-félig teli) pezsgőspohárral hadonászva elhiszik, hogy az új évben majd minden megváltozik. De legfőképpen majd ők változnak meg kívül-belül. Ugye.

Leszoknak a cigarettáról, mert ugye az a néhány vészdoboz, amit naponta elszívnak, tényleg csak vészesetekre való. Vészeset pedig annyi van, mint égen a csillag. Felszaladt harisnya, horkolós fiú az ágyban, másnaposság, eltűnt háziállat, túlzásba vitt fogyókúra.  Apropó fogyókúra! Tudtátok, hogy újévkor a nők minimum kilencven százaléka lemond a csokoládéról, tésztáról, süteményről, borról illetve minden élvezetes dologról? Egészen másnapig…

Aztán ott vannak, akik lusta hercegnőből munkamániássá kívánnak átváltozni. Azonban a valósában ez sem létezik, éppen úgy, mint a békából-herceg transzformáció a mesékből. Mintha a január elsején megvásárolt újévi noteszok, határidő naplók, világítós tollak és rikító rózsaszín postitok megváltoztathatnának bármit. A bankszámlánk egyenlegét mindenképpen.
El ne feledkezzünk a szilveszteri bulikon ittas állapotban váltig fogadkozókról,akik idén végre kidobják azt a „rémes pasit”. Három éve minden újévkor megfogadják ezt és három éve minden január másodikán újra együtt vannak a „rémes pasival”. Újévkor még senki sem javított a kapcsolatán a másik nemmel. A párok, akik ilyenkor összejönnek, nyilvánvalóan hamar szétmennek. A kicsit pityergős lányok pedig hiába vallanak szerelmet a süket telefonnak. A volt barátjuk már régen letette a másik oldalon.

Ma pontosan egy hónapja fogadtátok meg azt a sok marhaságot. Tartotok belőle bármit is? A barátnőim nem lettek szociálisabbak és egyetlen kilót sem fogytak le, ugyanis még kevesebbet húzzák el magukat az utált edzőterembe. Megértem őket, én eleve el sem tervezek ilyesmit. (Az edzőtermek nyomasztóak, mint a versenyistállók, de ez egy másik blog témája lesz.) Nem szoktak le a cigiről és továbbra is isznak alkoholt. Az egyik pasit ugyan menesztették, de biztos vagyok benne, hogy az amúgy is menni akart. A rózsaszín postitok a hűtőn virítanak, hogy tejet meg macskakaját kellene venni. És persze az a fránya telefonszámla sem lett befizetve a múlt hónapban…

Lássuk lányok, ti hogyan álltok az újévi fogadalmaitokkal?

Moira C. xox