Nagyot csattant a felmosó a padlón és szürkés hab-buborékok húztak csíkot a felmosórongy után. A szappanos gőz fojtogatóan kunkorodott felfelé a hideg konyhában. Az óra elütötte már a tizenegyet és a sok üvegpohár csendesen csilingelve álomra szenderült. Körbenéztem a konyhában, ahol hétvégente dolgozom. Elképzeltem a jellemző filmes jelentetet, ahogy a felmosónyéllel keringőzök a recsegő rádióból szóló szerelmes dalokra.

Elkapott a Valentin napi nyálas láz. A felmosóra támaszkodva megálmodtam, hogy Hamupipőkeként kilépek a konyha lengőajtaján, ahol vár a hercegem. Kedvesen mosolygós fiú a bárpultnak támaszkodva. Persze a valóságban csak a taxim várt a ház előtt, egy kedves arab sráccal, akinek fogalma sem volt hova megyünk. Ijedtében elengedte a fél viteldíjat. Aranyos, de nem szeretnék a főnöke lenni.

Bevallom, nagyon szeretnék egy igazi randira elmenni. Nem olyan "lógjunk-együtt-farmerban-pulcsiban-papírpoharas-kávéval", hanem csinosba-öltözős-ez-a-lány-velem-van " randira. Szeretném, hogy a filmek néha valóra váljanak. Sajnos a filmek nem válnak valóra, mert az csak forgatókönyv, színészek és egy rendező agyszüleménye. A valóságban egyetlen normális fiúnak sem jut eszébe randira hívni. A bénák azonban mindig elképesztő magabiztosággal savanyítják az életem.

Tudjátok, szívesen lennék egy estére "csak úgy" szép, hogy akivel vagyok büszke lehessen rám. És szeretnék zavarban lenni és össze-vissza beszélni minden butaságot. Semmiképpen sem szeretnék virágokat vagy plüssmacit, ellenben nem bánnék egy elkerekedő szemet, hogy "hűha". Azt is szeretném, hogy valaki udvariasan kinyissa előttem az ajtót és felsegítse rám a kabátot. És az este végén szeretném hangosan nevetve közölni, hogy nagyon jól éreztem magam. Utána kicsit féloldalasan a fiúra néznék és belépnék a kertkapun.

Hogy miért írom ezt le? Miért ne? Hányszor álltatok már a buszmegállóban ezen gondolkozva? Hányszor szerettetek volna valakit az iskola kapuban rátok várakozni? Ugye milyen jó lett volna azt a kék ruhát randizni vinni? Vagy azt a fránya (és csak a virágárusok által, üzleti okokból kitalált) Valentin napot megünnepelni? Szépnek lenni, kedvesnek, félszegen viccesnek. Soha ki nem mondott Hamupipőkének...

Moira C. xox