Most tetőzött a körülöttem örvénylő gondolati vízállás. Szívesen építenék egy háncs kenut és eleveznék valahova a nap irányába. Közben indián altatódalokat énekelnék és néha elszívnám a békepipát. Mivel a közelben nincs sem folyó, sem háncs kenu és Kék Harisnya, Winnetou meg Huckleberry Finn is másfelé kalandozik, kénytelen vagyok beérni valami mással.

Ritkán hatnak rám a YouTube reklámok, de ez a fiú-banda felkeltette az érdeklődésem. Ne számítsatok semmi jelentősségteljesre. Csupán öt szép kisfiú, közepesen énekelgetve, elképesztően kipofozva, felöltöztetve és kitalálva. A dizájnerek és kreatív háttérmunkások elégedetten hátradőlhetnek, mert megalkották a 'kislányok álma szörnyecskéket', angol verzióban. Becsület szavamra, mintha egy zenélős H&M katalógust néznék három és fél percig. De az alkotók annyira nagyon tudják mi kell a tinédzser lányoknak, amennyire szerintem maguk a lányok sem.

Kell tengerpart, egy közepesen buta szöveg egy szép lányról, meg esetlenül ugrándozó csíkos és fehér pólós fiúk, meg lerobbant hippibusz, meg road-trip feeling, meg szakadozott éneklési technika (mert Kate Nash óta az nagyon menő) és tábortűz körül tapsolás, és máris kész a varázslat.

Azt senki sem mondja el, hogy valójában az ilyen fiúk több időt töltenek a tükör előtt, mint a lányok. (Azért, hogy természetesen lazán és tökéletesen nézzenek ki.) Azt sem mutatják meg, hogy mennyire elképesztően egoisták és elszálltak ezek a szépfiúk. A legtöbbször az érzelmes, romantikus és költői dizájn alatt a klasszikus szemétládák lapulnak.

Olyan magasra tolják fel a határokat, amelyen egy igazi és hétköznapi fiú nem tud átugrani. Aztán jön egy ilyen szép csodabogár és megtörtént a baj. Kívül csillog, de belül üres. Kívülről elvarázsol, belülről megbánt. Kisfiúk ezek, akik felnőttnek hiszik magukat. Mintha az apukájuk által megvásárolt ruhák tennék őket valakivé. Mintha a tény, hogy a fenekük alá toltak egy egzisztenciát, bármivel jobbá tenné őket.

Lányok, keressetek igazi fiúkat! Lehet, hogy nem lesznek szuper kitalált divatosak, de nem is fogják elcsórni az alapozótokat és arckrémeteket. Valószínűleg tudtok majd a frizurákon és cipőkön túl is beszélgetni velük. Lehet, hogy néha nagyon esetlenek lesznek, de a végén egy hús-vér emberrel mászkáltok majd, nem pedig egy szép arcú kirakati babával. Nektek kell jobban tudnotok, hogy mit akartok, nem az MTV dizájnereknek. Álljatok ki magatokért és válogassatok az eszetekkel!

Moira C. xox