Otromba szerelmi vallomás.

Szánalmas vagyok a szavakkal, amikor nagyon próbálkozok. Szerencsétlenül parádézok a szótagok, dallamok, ritmusok és hangzatok tengerében. Szerenádot adnék, vagy sztepptáncolnék, ha nem lennék ennyire reménytelen. De ha ez a reménytelenség elmondja neked, ha csak cseppet is kifejezi, hogy mennyire szeretlek, akkor talán megéri azt a néhány pillanatnyi otrombaságot.

Te vagy a világ teteje, a cseresznye a tortámon. Te vagy az extra gombóc fagyi, a téli napsütés. Te vagy a legszebb melódia és a Karib-tenger, a Miki egér. Te vagy Mona Lisa mosolya, a toszkánai szénabálák. Te vagy az összes cirill betű, te vagy az eper és a kagylónyaklánc. Levendula egy selyemzsákban. Te vagy a Hold, te vagy a legszebb rózsaszín körömlakkom. Te vagy Zeusz villámja, a világ szélén lógázó lábak. Te vagy a hinta, a legújabb One Direction sláger. Te vagy az ukulele, a virág a hajamban, az uborka és salátaöntet. Angyal vagy, Johnny Depp szakálla, a versenyautók kereke, a tükörben visszatükröződő fény.

Te vagy a világ teteje, nyári melegben lecsapó vihar. Forgószél, árvíz, hóesés. Te vagy a hintaágy, a sírós-nevetős filmek, a kockás ingek és a tengerparti nevetések. Te vagy a mesék hőse, Ali Baba turbánja, egy Hawaii tánclépés. Te vagy a só nélküli angol konyha, a bowling golyó, a borzongatóan finom paplan éjszaka. Te vagy a velencei gondola, a buborékfújó. Te vagy Anna Pavlova jobb lába, egy rózsa, egy felröppenő filozófia. Gondolat vagy, álomkép, robbanás, feltaláló. Te vagy a Nemzeti Múzeum, a csilingelő kettes villamos, a sötétben elsuttogott vallomások, a kávéhab. Te vagy a kéz, ami erősen megszorít, a könnyek, amelyeket elsírtam. Te vagy a gyöngysor, a garnélás paella, egy favicc, amit senki sem ért.

Te vagy a világ teteje, ha én az alja lehetek...

-Cole Porter után szabadon.-


Moira C. xox

Mentás Beethoven.

Rendben. Akkor most kérnék egy fél literes, jeges limonádét mentalevelekkel, egy vitorlást az Adriai-tengerre és egy olyan hatalmas szalmakalapot, amilyet a filmekben hordanak az előkelő hölgyek! Ha mindez nem sikerül, akkor tippeket várok, hogy hogyan szabaduljak el a valóságból! Azt hiszem, Martonvásárra kellene utaznom a Beethoven emlékparkba... Jelentkezőket várok, akik eljönnének velem!


Bár hiányzik még napi párszáz óra, büszkén jelentem, hogy befejeztem Eliza és Bálint, a szülők történetét! Persze finomítanom kell még a párbeszédeken és a poénokon, de a gerince megvan a történetnek! Mint már említettem párszor, a Zöld Ház cselekménye több szálon fut. Egyrészt a jelenben játszódik Mariella és Andrej, illetve a körülöttük lévők története, másrészt pedig a múltban játszódó szálban megismerhetjük a szülőket. Olvashatunk a megismerkedésükről, a Nagyival történő konfliktusokról, illetve az eltűnésük körülményei is egyre világosabbá válnak. A két történet akkor fonódik egybe, amikor Mariella megtalálja az addig eltűntnek hitt Elizát és Bálintot.

Tehát visszatérve a tengeri hajós utazásra, azt hiszem lassan megérdemelném. Csak én, a hullámzó víz, a sós illat, és szárazföldön integető bennszülöttek... Ja, azok nem! Mondern világban élünk. Ilyenkor maximum pár csilingelő csecsebecsét áruló afrikai vár a homokban.  Hiányzik a tenger! Sőt kínzóan nagyon hiányzik. Lefogadom, hogy az őseim névlajstromán megtalálhatnánk valami hírhedt kalóz nevét. Ezzel meg is magyarázhatnánk, hogy magyar és városi létemre miért vágyom annyira a tengerre. A tenger a szabadság...én pedig nem tudok úszni.

Moira C. xox

Mi ez az egész?

Projectek mindig voltak, vannak és lesznek. A hátrányuk az, hogy senki sem lát mögéjük,nem látja a munkát, a munkafázisokat. A végeredmény pedig mindig laza-könnyednek LÁTSZIK.
Melyek az ihletet adó impulzusok? Milyen misztikus tények állnak mindezek hátterében? Hogyan fogd a tollat, hogy ne csepegjen? Legfőképpen pedig: lehet-e úgy írni, hogy magad sem tudod hova fogsz kilyukadni?
Ajánlom tinilányoknak, akik percenként elkezdenek egy új regényt, hogy soha ne fejezzék be, fíling-hajhász csellengőknek, notórius grafománoknak, de legfőképpen Neked, aki végigkísérsz a "Project Egy" Odüsszeiáján!

Minden jog fenntartva!
Egyetlen kép vagy video sem a tulajdonom.

Írj nekem!
moiracali@gmail.com

Feliratkoznál?
Megosztás
Bejegyzések